Resident Evil HD Remaster Review

by

Suntem obisnuiti sa fim in centrul atentiei in jocuri, si ca toata lumea se invarte in jurul nostru. Dar conacului, impanzit de zombi din Resident Evil nu da nici macar doi bani pe tine :). Este un loc unde poti muri la fiecare pas, iar daca cazi intr-unadin capcanele sale sadice sau dai peste un strigoi … GHINION!!!. Esti inapoi la meniul principal, si roaga-te sa fi salvat deoarece acest joc nu te tine de manuta :P, din potriva ti-o smulge si o mananca.

Acesta este o versiune remasterizata a unui remake al jocului original din 1996, lansat pentru Nintendo GameCube in 2002. Titlul pastreaza conceptul camerelor fixe, al backgroundurilor randate si al controalelor preluate de la Mikami, insa adauga si cateva elemente noi.

Daca cunosti toate colturile si capcanele conacului Spencer din varianta pentru PlayStation, stii ca te asteapta o gramada de surprize. Dar daca nu ai jucat varianta originala acesta este cel mai bun loc pentru a incepe. Chiar daca Resident Evil are 13 ani (si este bazat pe o versiune veche de 19 ani) inca merita jucat.

Resident Evil HD Remaster Review

Poti juca in Resident Evil cu unu din cele doua personaje disponibile. Jill Valentine care poate cara mai multe obiecte, dar care are viata mai putina si Chris Redfield, care are inventarul mai mic, dar face damage mai mare. Daca joci cu Jill jocul este un pic mai usor, dar ambele caractere au propriile lor provocari. In timp ce Jill poate deschide usi cu un “lockpick”, Chris trebuie sa vaneze chei.

Dupa ce ai luat un obiect de pe jos (cum ar fi obiecte pentru viata ori munitie … etc) acestea nu mai reapar, asa ca va trebui sa te gandesti bine cand sa intri in lupta, cand sa fugi, cand sa conservi munitie, daca sa utilizezi un item pentru viata sau sa il pastrezi pentru mai tarziu. Chiar si itemele pentru a salva jocul sunt finite.

Termenul de supravetuire este uitilizat in mod abuziv, dar acesta chiar este un joc horror de supravetuire. Fiecare glont folosit sau fiecare panglica cu cerneala, folosita pentru a slava, te pot face sa iti para rau ca le-ai utilizat. Chiar si zombi pe care ii omori pot fi o problema, deoarece acestia pot reveni la viata sub forma de “crimson heads” si sunt mult mai puternici. Va trebui sa aloci timp si resurse pentru a arde cadavrele acestora.

Resident Evil HD Remaster Review Jill

“Remasterizarea” nu este la fel de buna precum am sperat. M-am gandit ca vor imbunatatii grafica conacului si o vor prezenta la o rezolutie mai buna, dar se pare ca tot ce au facut a fost sa adauge un alt filtru la cel deja existent pe GameCube si au largit totul si pentru rezolutii de 16:9.

Ca urmare, nu arata prea spectaculos, mai ales pe monitoare mari, dar luminozitatea si atmosfera echilibreaza cat de cat totul. Sursele de lumina afecteaza caracterul tau cand treci peste ele, si fac o treaba surprinzator de buna in a pacali creierul ca acestea sunt spatii 3D, nu doar niste medii statice.

Conacul este o setare minunata si stranie, iar camerele fixe imbunatatesc sentimentul de tensiune. Jocul are o gramada de colturi intunecate si de multe ori veti auzi un zombie inainte sa il vedeti.

Resident Evil HD Remaster Review Jill and Chris

Acest lucru te face sa fii precaut in timp ce te strecori prin coridoarele sale intunecate. Uneori camera isi schimba unghiul, lucru care iti ofera o senzatie incomoda si te face sa crezi ca esti urmarit, lucru care sporeste sentimentul de frica.

Cu toate jocurile care sunt in top pe Steam, Capcom nu a putut alege un moment mai bun pentru a revigora Resident Evil. Este un joc care te pedepseste, dar este extrem de satisfacator, chiar daca “remasterizarea” nu este la fel de dramatica precum titlul o sugereaza.

Unii jucatori nu vor dori sa incerce jocul din cauza sensibilitatii de moda veche si pierderea progresului ca ai uitat sa salvezi poate fi foarte frustrant, dar asta este ce il face atat de special. Daca ar fi fost usor si rationalizat, nu ar mai fi fost un joc de groaza. Daca ar exista checkpoints nu ar mai da jucatorului acel sentiment de pericol sau frica.

Resident Evil este un pic mai dificil de jucat cu un mouse si tastatura, totusi acest joc a fost conceput pentru a fi jucat pe o consola Nintendo, dar are si optiunea de a folosi un controller.


Resident Evil HD Remaster – Cerinte de Sistem


  Cerinte de Sistem Minime :

  • OS: Windows® 7 SP1 / Windows® 8.1
  • Processor: Intel® Core™ 2 Duo 2.4 GHz, AMD Athlon™ X2 2.8 GHz, or better
  • Memory: 2 GB RAM
  • Graphics: NVIDIA® GeForce® GTX260, ATI Radeon HD 6790, or better
  • DirectX: Version 9.0c
  • Hard Drive: 20 GB available space
  • Sound Card: DirectSound compatible (must support DirectX 9.0c or higher)
  • Additional Notes: Supports Keyboard +Mouse. Genuine Xbox 360 PC compatible controller or comparable XInput-based gamepad recommended.
   Note: Some high end integrated graphics chips and modern laptop class discrete GPUs may work but have not been tested, nor are they officially supported by Capcom.
  Cerinte de Sistem Recomandate :

  • OS: Windows® 7 SP1 / Windows® 8.1
  • Processor: Intel® Core™ 2 Quad 2.7 GHz, AMD Phenom™ II X4 3.0 GHz or better
  • Memory: 4 GB RAM
  • Graphics: NVIDIA® GeForce® GTX 560, ATI Radeon HD 6950, or better
  • DirectX: Version 9.0c
  • Hard Drive: 20 GB available space
  • Sound Card: DirectSound compatible (must support DirectX 9.0c or higher)
  • Additional Notes: Supports Keyboard +Mouse. Genuine Xbox 360 PC compatible controller or comparable XInput-based gamepad recommended.
   Note: Some high end integrated graphics chips and modern laptop class discrete GPUs may work but have not been tested, nor are they officially supported by Capcom.

Reviewed On :
CPU – i7-4710-HQ @ 3.0GHz
Video Card – Nvidia GEFORCE GTX 880M – 4 GB
RAM – 16 GB
Windows – 8.1 64-bit