Luigi’s Mansion : Dark Moon Review

by

Jocul original Luigi’s Mansion, cu toate ca merita toate laudele noastre, are un format destul de simplist, pierzand astfel o parte din gamerii ce isi doreau ceva mai complex. Fanii Nintendo s-au plans atat de simplitatea jocului, de lipsa rejucabilitatii cat si de lipsa de diversitate in mecanica jocului.

Din fericire Dark Moon trece de formula consacrata tried-and-true a originalului si il intrece in aproape orice privinta.

Luigi’s Mansion Dark Moon Review Luigi

Pasnicul oras Evershade Valley ( Tradus : Valea Evershade ) este in dezastru dupa ce Dark Moon , un artifact magic care are puterea de a tine fantomele , a fost distrus . Fie ca vrea sau nu , este treaba eroului Luigi pentru a isi lua echipamentul si pentru a-l ajuta pe profesorul E.Gadd in a pune treburile la locul lor . In timpul acesta , sunt 5 case mari de explorat, bucati de luna de colectat si fantome de prins.

Dark Moon te trimite sa te plimbi prin diferite locuri infricosatoare indeplinind diverse misiuni. Nu este exact un open-world ca si GameCube , insa marea varietate de case reuseste sa te tina interesat.

Luigi va trebui sa captureze fantome in cel mai vechi mod posibil – absorbidu-i cu faimosul sau aspirator sau cu mai noul Poltergust 5000 . Dar de data aceasta nu este chiar atat de usor sa luminezi fata unei fantome pentru a o nauci. Fantomele trebuie pregatite inainte de a fi absorbite cu ajutorul noului stroboscop, care de fapt e o combinatie intre o lanterna si un stroboscop. Daca ai jucat minijocu din Nintendo Land atunci vei fi deja familiarizat cu tot procesul, in afara de absorbire.

In loc de deviceul Game Boy Horror , Luigi suporta un comunicator Nintendo DS, ce serveste atat ca un walkie-talkie cat si ca harta in josul 3DS-ului tau . Din fericire , Dark Moon foloseste foarte bine al doilea ecran al 3DS-ului si totul pare destul de natural.

Luigi’s Mansion Dark Moon Review Luigi A

Cand pui in sfarsit piciorul in prima casa , lucrurile se vor simti um pic diferit . Vei cauta in sertare , in seifuri cat si alte obiecte impotriva fantomelor . Dar cand vei primi ”lumina intunecata” ( O lanterna care lumineaza doar obiectele din “materie intunecata”), puzzle-urile vor deveni mai interesante pentru ca incepi sa interactionezi cu obiectele, vei cerceta fiecare centimetru patrat din camere, vei absorbi sau vei lumina orice iti sta in cale. Nivelele superioare vor fi orientate mai mult pe actiune.

Misiunile din joc sunt oarecum variate, vei vana diferiti inamici, vei rezolva puzzle-uri si te vei confrunta cu bosi . Exista o varietate destul de mare de fantome pe care le poti prinde. Fiecare te pune sa utilizezi diferite smecherii. Unele au ochelari de soare care le protejeaza altele detin sabii ce le permit sa fie invincibile sau unele trebuiesc orbite cu iluminarea intunecata inainte de a fi capturate.

Tonul jocului este in cele mai multe situatii adorabil si linistit . Daca ai o parte de umanitate, nu vei fi nevoit sa tremuri ca o fetita in timp ce joci Dark Moon 🙂 . Simplu , jocul este plin de umor, si il arata pe Luigi intr-un mod exceptional . Next Level Games si Nintendo fac o echipa buna in timp ce caracterul este aruncat de sus in jos si dintr-o parte in alta ca o papusa , dar intr-un final tot ramane favoritul multora .

Visual , Dark Moon arata ca orice joc de pe 3DS, cu fantomele fiind unul dintre punctele forte . 3D-ul este subtil si nu supra-incarcat, si da splendoare jocului destul de mult mai ales cand stai langa ziduri si poti vedea efectul translucid. Daca as avea o completare, ar fi ca meniul arata ieftin si este ”non-Nintendo” in prezentare, ce poate duce la scaderea experientei briliante a graficii.

Daca sunteti interesati de extras, este un seif de itemuri si o multime de colectionabile ce pot fi acumulate pe parcursul aventurii. Cu toate acestea poti termina jocul dupa 5 sau 10 ore, sau  mult mai mult daca doresti sa tintesti spre o completare de 100% . Cu siguranta, asta nu ar fi totul pentru unele persoane. Din fericire, este mai mult decat atat.

Luigi’s Mansion Dark Moon Review

Cu progresul povestii, vei deschide jocuri pentru componenta de multiplayer, numit ”The ScareScaper”(Sperietorul de Sperietori). Sunt optiuni pentru local, download ( care iti permite sa creezi o versiune de joc pe care amicul tau nu o are ) si online. Pentru importanta acestui review, am reusit sa testez ambele moduri de download si online, si sunt fericit sa spun ca merita jucate pana la infinit.

Toate cele patru tipuri de gameplay sunt standarde — Hunter / Prinde toate fantomele ; Rush / Gaseste iesirea inainte ca timpul sa se scurga ; Polterpup / vatea-ascunsea cu cainii fantoma si Surprise / Randomizeaza modul la fiecare etaj . Dar in ciuda faptului ca suna atat de simplu pe foaie, ofera o tona de valoare.

Cel mai tare lucru despre ScareScraper este ca nici nu este nevoie de alti playeri ca sa il incerci — poti sa mergi solo daca doresti. Pentru orice tip de jucator de la casual pana la hardcore, sunt trei dificultati care incep de la ”dublu solo!” pana la ”uhm.. chiar ar trebui sa aduci 4 jucatori” .

Ce inseamna asta in multiplayer-ul din Dark Moon este ca totul este asa cum iti place tie. Daca vrei sau daca nu vrei sa faci un rapid normal cu cinci etaje sau sa intri cu satisfactie maxima si sa completezi 25 de etaje , totul este asa cum vrei ! Cu cat mai multi playeri cu atat mai multe levele vor fi .

”Blestemele”, elementele generate intr-un mod ciudat si alte hazarduri fac lucrurile funny si interesante. Plus de asta incearca sa formeze o experienta diferita de fiecare data. Poti castiga bani in multiplayer care te ajuta sa progresezi mai mult in joc si sa primesti premii MVP pentru munca depusa in fiecare runda. Actiunea este fluida, nu se scurge niciodata .

Una dintre marile functii din sistem este ca poti alarma amicii oriunde pe harta cu ajutorul unei apasari rapide. Pana si cu un voice chat mai slab, reusam sa le spun prietenilor mei unde sa mearga cu o rapida apasare cu degetul in timp ce ma bateam cu cateva fantome. Este un avantaj al 3DS-ului .

Luigi’s Mansion Dark Moon Review A

Intr-un final, Dark Moon’s ScareScraper este unul dintre cele mai tari multiplayere pe care le-am incercat. Este atat de multa munca pusa la punct si formula combinata cu natura cooperativa cu cea competitive. Mereu cand aveam cate un amic care detinea un 3DS, saream la download pe portabilele lor si completam cateva runde.

Daca Dark Moon era doar o experienta single-player, era mai slabut, dar tot detinea o aventura reusita. Dar cu aceasta adaugare de element multiplayer care nu poate fi replicat in alta parte, face Luigi’s Mansion Dark Moon si mai bun decat cel precedent, si unul dintre cele mai libere jocuri de pe 3DS.